2013. február 8., péntek

Boldogságmatek

Reggel arra ébredtem, hogy besütött a nap az ablakon. Régen várt élmény volt ez, így hamar jött az első boldogsághullám ott mélyen legbelül. Örültem a fénynek, a simogató meleg sugaraknak...és közben elgondolkoztam...mennyit matekozunk nap mint nap azzal, hogy ki boldog, hogy boldog, miért boldog. Biztos, hogy a matek a legjobb módszer arra, hogy meglássuk mi is a Boldogság?

Nem is nagyon bírtam tovább feküdni mert elindult egy gondolathullám azzal kapcsolatban, hogyan függ össze a Szeretet és a Boldogság. Az általunk érzett Boldogság mögött valóban mindig Szeretet van? Az a típusú Szeretet, ami tiszta és átható vagy inkább az ego mögé bújtatott szeretetcsomag amiben mi magunk fontosak vagyunk és emiatt azt gondoljuk, hogy akkor majd a másik is ettől lesz Boldog?!


Nap mint nap a Boldogságot keressük: élményekben, filmekben, könyvekben, módszerekben, ételben és italban, szexben és még több szexben, magunkban és ritkán másokban. Pedig nem szabadna a Boldogságra figyelni - az Szeretet az Egyetlen ami által elérheted a hőn áhított érzést. 

Gondolj csak bele: adott egy szituáció, amiben te nem vagy boldog és mivel nem vagy boldog a másik sem az. De mindeközben a másik azt hiszi, hogy boldoggá tehet téged, de közben mégsem így marad a boldogtalanság 1 : 1 felállás. 

ÉS HOL ITT A SZERETET?

Mi lenne ha hagynád a francba az egész boldogságkeresést és csak szeretnél?! Szeretnéd őt ahogy a csövön kifér, szeretnéd őt azért aki és szeretnéd őt azért akivé válni szeretne?! Hiszen ha valóban szereted képes vagy azt nézni, hogy számára mi a boldogság és ha ő valóban szeret - tisztán azért aki vagy és akivé válni szeretnél - akkor képes azt nézni, hogy számodra mi a boldogság. 


 És így máris egyszerűbb a matek. 

Mert nincs SZERETET vs. SZERETET, hiszen a szeretet mindenhol ott van és erősebbé kell válnia mindennél: egonál, öncélúságnál, pénznél és hatalomnál. A valódi szeretet elenged ha menned kell és befogad ha jönnöd kell. 

Ha valóban szeretsz, elengedsz - hányszor hallod ezt filmekben, olvasod könyvekben és mégsem vagy képes megtenni. Pedig hidd el, ha SZERETED akkor BOLDOG lesz, mert a szereteted segíti a döntéseiben.

Szeretni kell, ennyi az egész!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése