2013. július 15., hétfő

Egyél, igyál, teremts!

Ülök az Egyháromban, a kávém kihűlt, csak bámulok magam elé és a Teremtésen gondolkozom. Vajon hogyan éltek az emberek addig amíg nem született meg a Titok és nem írta meg Joe Vitale hogyan hozott össze pusztán akarattal egy BMW Z3 kabriót? Vajon az, hogy most a Teremtésen gondolkozom már maga is teremtés? Mi teremtődik a teremtés gondolata körül? 

Valahogy nap nap után szóba jön a teremtés, ami marha nagy meló ha még az elején vagy a tudatos részének. Nem szidhatod magad, mert akkor felülírod a jó dolgokat, nem húzhatsz magad elé határokat, mert akkor saját magadnak építed a gátakat. Milyen fura, hogy a szabad teremtésnek annyi szabálya van hogy csak na. Ennyit a szabadságról? 



Amikor a Titok könyveket olvasod vagy a már emlegetett amerikai topguru Joe Vitale bölcsességeit nagyon könnyűnek tűnik az egész: szeretnéd, kéred, elengeded, megkapod. Ennyi. 

No akkor nézzük sorba. 

Szeretnéd. A hozzám betérő útkeresőknek sokszor teszem fel elsőként ezt a kérdést: mit szeretnél? Ha láttál már tanácstalan tekinteteket, rémült pillantásokat, elképzelésmentes metakommunikációs elemeket gyönyörű sorrendbe pakolva...meseszép! Néha, amikor nagyon provokatív hangulatban vagyok még ráteszem a "Mire vágysz" kérdést is, ettől pedig totális az összeomlás. 



Pedig nem bonyolult. Mit szeretnél? Boldogságot? Pénzt vagy életet? Mindent? Semmit? Teszel érte? Eléggé vágysz rá vagy csak úgy szőrmentén? Képzeld el! Érezd! Érezd az illatát, az ízét, a melegét, lásd a színeit és a formáit.  Alakul...

Kéred. Ez talán a legegyszerűbb. Egyesek imádkoznak, mások mantráznak, megint mások leírják aztán elolvassák sokszor, csiszolgatják, pontosítják, miegymás. Eddig sima ügy. 

Elengeded. Elengeded? Dehogy engeded!!! Hiszen imádod a gondolatát, hogy teremtesz, hogy teremtő vagy, hogy majd most jól megcsinálod azt amit eddig nem sikerült. Pénzt teremtesz és bőséget, jóságot és szerelmet és elképzeled, ahogy jön a herceg és van nála pénzes zsák is meg sok utazás és új a lakás és nincs hitel .... folytathatnánk napesetig. 



Kapaszkodsz a vágyaidba. Ahogy én is. Ahogy mindenki. Mert régen azt mondták, hogy ha valamit nagyon szeretnél akkor képzeld el, lásd, érezd, akard nagyon és akkor megadatik. Pedig nem így van. El kell engedned. Erről szólt az előző bejegyzésem úgyhogy most itt nem nagyon taglalom, csupán annyit mondanék: bízd az Univerzumra. Jönni fog. Mostanában piszok gyorsan intézik fent a dolgokat. 



Megkapod. Ha sikerült elengedned és útközben nem írod felül az anyagi jólétért való kérésed azzal, hogy azt mondod napközben egy koldusnak "bocs' de most nincs pénzem" vagy folyamatosan kijelentő módban taglalod, hogy mennyire szegény vagy, esetleg a férfiakat/nőket szidod miközben várod az igazit - ez esetben valószínű, hogy nem fog jönni. 

Tudatosság, éberség, figyelem. 

Ez a kulcsa a jó teremtésnek. 

Elkezded most vagy vársz még egy kicsit vele? 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése