2013. július 22., hétfő

Lélekparázs, ikervarázs

Minden bejegyzés után kapok néhány levelet, melyek arról szólnak, hogy pont jókor és pont oda szólt a bejegyzés ahova kellett és az elolvasása valamiben segített. Azt hiszem nincs ennél nagyobb bizonyosság, hogy amit elkezdtem folytatnom kell, akkor is ha a felém áradó szereteten túl indulatokat váltok ki. Ez utóbbi soha nem volt célom, sem bántás, sem bárminek akarása. 

Ma egész nap azon járt az agyam, hogy vajon hogyan iktatható ki az elme egy olyan világból, amikor mindent az elmével teremtünk. Hogyan magyarázzam el egy tőlem kérdezőnek, hogy ne az elmével teremtsen, mert az csupán egy korlátozott eszköz? 


Az elme hatalmas. Kihasználatlan. Csodákra képes. Tényleg? Valóban? Arról az elméről beszélünk, amelyik telis-tele van félelmekkel, gátlásokkal, konfliktuskerülő megoldások sokaságával csak azért, hogy kapjon még pár nap vagy pár hét vagy akár hónap haladékot? 

Igen, egyről beszélünk. Az elme csodákra képes. Csoda dolgokat alkot és csoda falakat épít. Az elme képes "hasadni" és cellákra bontani önmagát, csak hogy a tulajdonosa elvonulhasson a nehezebb időkben egy csendesebb zugába. 



Ez az elme és az ő kis játszmái. Hozza viszi az ember az érzelmi hullámvasúton kitűnő stratégaként manipulálva a szívet és az érzelmeket. Ha kell vidámságot csempész a nyomorúságba, ha kell elcsendesíti a háborgó lelket valami átlátszó kis indokkal, mondván, ez lesz a legjobb megoldás számunkra. 


Hogyan zárhatod ki az elmét? Hogyan emelkedhetsz túl rajta? Hogyan lehetsz képes ezt a kissé korlátolt felelősségű elmécskét leállítani és átadni magad az Új Energiáknak? Engedd meg magadnak!

És valószínűleg most kaptok sikítófrászt ettől...

Hogyan engedhetné meg magának a boldogságot, bőséget és a jófélék sokaságát valaki akit eddig csak vert az élet? Hogy tudná meggyőzni saját magát, hogy mostantól majd jobb lesz és szebb lesz és több pénz lesz, mert megengedem magamnak a bőséget? 


Ha azt kérdezem "Mit szeretnél?" te tudod a választ? Az első találkozáskor én mindig felteszem ezt a kérdést és a többség csak áll és néz. Ül és néz. Bámul. Tanácstalanul. Aztán persze megfogalmaznak általánosságokat, amiket még vagy az oviban vagy otthon hallottak, de konkrét dolgokat nagyon kevesen tudnak meghatározni. 


Szeretném, ha....kezdik a mondatot, de amikor belekérdezek, hogy pontosan ez milyen is? Milyen a színe? Az íze? Az illata? Látod magad előtt? 

Látod magad előtt, ahogy harmóniában élsz a férfival akit szeretsz, akivel együtt dobban a szívetek és akivel minden gondolat és érzés közös? Látod magad előtt, hogy éltek? Látod mit csináltok esténként? Látod hogy telik egy hétvége? Látod őt, ahogy beszalad hozzád a kórházba mert már idősebb vagy és elcsúsztál a jégen? Gondoskodni fog rólad? Szeretni fog? Figyelni fog rád? Törődik veled? Szeret téged nem önmagáért hanem mert a lénye tetőtől-talpig kristálytiszta szeretet? 

Ha ezekre igennel válaszolsz akkor jó úton vagy. Ha még hezitálsz, akkor olvasd újra és újra és újra és amíg nem tudsz mindegyikre válaszolni addig olvasd. Csukd be a szemed és ne engedd, hogy az elméd képeket kezdjen neked vetíteni, csak az érzésre koncentrálj, a légzésed figyeld és érezd az áramlást a szíved körül....

Ha megvan ő, akkor már a helyeden vagy. Csak el kell foglalnod a mellette lévő széket. Az Ikerlelket megtalálni a legnehezebb. A többi sem sétagalopp de érdemes beleállni minden érzelembe és megélni minden pillanatát. Mert a vége csoda.

Ha még nincs, talán segít ha koncentrálsz az érzésre. Csak a szíved figyeld. Az visz jó irányba. A többi csak az elme játszmája amiből kinő minden hiszti, kattogás és frusztráció, amitől aztán pánikba esel és össze-vissza cselekszel. 

A szíved körüli áramlás a megmondhatója ha jó az irány. Kérdezz meg bárkit aki ezeket a sorokat olvassa és ugyanebben a cipőben van. A duálpároknál harmónia van, az Ikerlángoknál folyamatos áramlás....

Ismerős? Akkor nosza, rajta, gondolkozz. És szeress tisztán. 

Ha tetszett az írásom, kövess engem a Facebookon is: ITT!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése